.,...,...
души са подписали. Нека стигнем до 1,400,000.

Да действаме сега, за да забраним кожите завинаги!
Присъедини се към над 1 милион граждани на ЕС, за да затворим жестоките ферми за кожи и да сложим край на индустрията за ценни кожи веднъж завинаги!

Подпиши официалната петиция за Европа без кожи #FurFreeEurope.

ЗАПОЧНИ ТУК

ПОДПИШИ ТУК

Присъедини се към над 1 милион граждани на ЕС, за да затворим жестоките ферми за кожи и да сложим край на индустрията за ценни кожи веднъж завинаги!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ

Европейска гражданска инициатива

Отглеждането на кожи по своята същност е жестоко и се отхвърля широко от гражданите на ЕС.

Не е възможно да се подобри отношението към животните във фермите за добив на кожи. Нито едно животно не трябва да живее в клетки, а отглеждането на диви видове в клетки може да се определи единствено като жестокост.

Отглеждането и умъртвяването на животни единствено с цел производство на кожи е неприемливо от етична гледна точка.

ВРЕМЕ Е ДА ЗАБРАНИМ ЦЕННИТЕ КОЖИ ЗАВИНАГИ!

Кажи не на жестоките ферми за кожи,
Кажи не на луксозните стоки от кожи с косъм,
Кажи не на евтината мода,
използваща кожи и Кажи не на страданията и убийството на животни заради тяхната козина!

Подпиши официалната петиция на Европейската гражданска инициатива “Европа без кожи” #FurFreeEurope

Трябва да сложим край на жестоката индустрия за ценни кожи в ЕС!
Виж защо трябва да го направим сега…

Виж

Повече информация?
#FurFreeEurope

Действай сега за Европа без кожи
#FurFreeEurope

Едно след друго тайните разследвания разкриха жестоката истина за фермите за ценни кожи в Европа. Ужасяващите условия, в които животните страдат ден след ден, само за да бъдат убити и използвани за отживели времето си и ненужни продукти от кожи.

Добави днес своето име към официалната европейска петиция за Европа без кожи!

ЗАЩО ДА ПОДПИША ЦЕННИТЕ КОЖИ В ЕС ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ ЗАВИНАГИ

Фермите за кожи
са жестоки

Невинни животни – лисици, енотовидни кучета, норки – се отглеждат в ужасяващи условия. В тесните клетки те почти не могат да се движат, самонараняват се, а раните след това често се инфектират, без да получат лечение. Някои умират в клетките и телцата им продължават лежат там, редом до все още живите им събратя по съдба. А онези животни, които успеят да оцелеят в тези непоносими условия, ги чака умъртвяване с газ или токов удар, за да бъдат накрая одрани заради козината им.

ЦЕННИТЕ КОЖИ ЗАСТРАШАВАТ ПЛАНЕТАТА

Представителите на индустрията за ценни кожи често повтарят, че “кожите са естествени и екологични”, но не се оставяайте да ви заблудят. Кожите имат много сериозно негативно влияние върху околната среда. Фермите за кожи замърсяват местните водоеми, почвата и въздуха. При обработката и боядисването на кожите се използват токсични химикали, които предизвикват замърсяване на почвата. Животните, които понякога успяват да избягат, могат да причинят големи вреди на дивите животни, които обитават територията на ЕС.

Кожите са заплаха за
нашето здраве

По време на пандемията от COVID -19 стотици ферми за норки се превърнаха в огнища на коронавирус и нови варианти на вируса бяха предадени от животни на хора. Трябва да предотвратим тези катастрофални последици за човешкото здраве.

Научи повече защо е важно да
ЗАБРАНИМ КОЖИТЕ!
Свали нашите инфографики с факти и цифри оттук.

Тази петиция е подкрепена от 75+ организации в Европа:

НЕ Е НУЖНО ДА УБИВАШ, ЗА ДА ИЗГЛЕЖДАШ УБИЙСТВЕНО
ЦЕННИТЕ КОЖИ ИЗЛЯЗОХА ОТ МОДА! А ти участваш ли в това?

Много модни къщи и луксозни марки като Prada, Gucci, Dolce Gabbana вече не използват кожи с косъм. Дори световното модно списание Elle обяви, че е против модата на ценните кожи. Тогава какво чакаме? Като граждани на ЕС вие можете да окажете натиск, така че модата, използваща кожи от жестоките ферми, да бъде обявена в ЕС за незаконна. Кажете не на кожите!
Не позволявайте индустрията за ценни кожи да ви заблуди, така че неволно да подкрепите жестокостта към животните. Време е да затворим всички ферми за кожи и да забраним продажбата на продукти от тях в целия ЕС.

Ценните кожи могат да се прикриват!

Модата на прикритата истинска кожа с косъм

Кожата с косъм присъства не само в скъпите и луксозни стоки. Често сравнително евтини дрехи като зимни шапки или якета с качулки и други аксесоари съдържат естествена кожа, дори и понякога да ви се струва, че тя не е истинска. Затова трябва да бъдат затворени всички ферми и да бъде наложена забрана за продажба на ценни кожи в ЕС!

Действай сега, подпиши официалната европейска петиция #FurFreeErope

Приседини се към движението за забрана на кожите

Как Вашият подпис допринася
за промяната чрез Европейската
гражданска инициатива

Заедно, ние
НАИСТИНА имаме
шанс

Ако имаме 1 милион валидни подписа, Европейската комисия ТРЯБВА да отговори и да предприеме действие. Но! Тази Европейска гражданска инициатива ще премине строга проверка. Някой подпис може да се окаже невалиден, ако има печатна грешка или липсваща информация. Затова е важно да съберем колкото се може повече подписа, за да сме сигурни, че ще има достатъчно валидни.
Прочети повече за тази възможност.

Други успешни инициативи
доказват, че НАИСТИНА
можем да постигнем резултат

В резултат на предишната ни съвместна кампания, свързана с отглеждането на селскостопански животни – Европейската гражданска инициатива “Край на клетките” , ние не само събрахме над един милион подписа, но и Европейската комисия прие законодателство, целящо премахването на клетките. Това е една историческа промяна, и ние го постигнахме заедно с гражданите на ЕС!

Вашите данни и
лична информация са
НАИСТИНА защитени

Европейската комисия има строги правила за използването и съхранението на лични данни. Затова, когато Вие подписвате Европейската гражданска инициатива, можете да бъдете сигурни, че Вашата лична информация е напълно защитена. Ако решите да се присъедините към абонатите на бюлетина на ЧЕТИРИ ЛАПИ при стъпка 1 “Присъедини се”, Ви уверяваме, че следваме най-стриктни правила за поверителност. Прочетете повече относно нашите правила за поверителност.

Научи повече защо е важно да
ЗАБРАНИМ КОЖИТЕ!
Свали нашите инфографики с факти и цифри оттук.

Който купува продукт от кожа, се облича със страданията на милиони животни. Ами ако това изобщо не би било възможно?

Добави днес името си към официалната европейска петиция за Европа без кожи

ПОДПИШИ ПЕТИЦИЯТА
В ТРИ ЛЕСНИ СТЪПКИ

Стъпка 1

Присъедини се към движението за забрана на кожите и получавай актуална информация като попълниш името и имейла си. Присъедини се тук.

Стъпка 2

Подпиши официалната петиция на Европейската гражданска инициатива “Европа без кожи” #Fur FreeEurope, като предоставиш някои лични данни.

Стъпка 3

Сподели петицията #FurFreeEurope с приятелите, семейството и близките си, за да достигнем 1.4 милиона подписи и да убедим Европейската комисия да сложи край на индустрията за ценни кожи веднъж и завинаги!

След като подпишете петицията, Вие ще получите персонален сертификат
от #FurFreeEurope, който ще можете да свалите или да споделяте.

Ние сме ЧЕТИРИ ЛАПИ

Нашата визия е един по-добър свят, в който хората се отнасят
към животните с уважение, съчувствие и разбиране!

Последвайте ни в социалните мрежи или посетете един от нашите уебсайтове по държави, за да научите повече за нашата работа.

СПОДЕЛИ ПЕТИЦИЯТА

Избери предпочитаната картинка и сподели петицията, за да има още по-голям отзвук!

СПОДЕЛИ ПЕТИЦИЯТА ЗАЕДНО СЪС СЕРТИФИКАТА СИ

Благодарим Ви за подкрепата! Получавате официален #FurFreeEurope сертификат.
Свалете сертификата и/или го споделете с приятели и близки.

ИЗВЕСТИ ИЗВЕСТНИТЕ

Повечето известни личности, които се занимават с мода, знаят, че кожата с косъм вече не е приемлива, но модната индустрия в Европа все още не се е отказала на 100% от кожите. Известните личности имат голямо влияние и могат да повишат информираността по този въпрос. Свържете се с вашите любими инфлуенсъри в социалните медии и ги призовете да се включат! Заедно ние можем да забраним използването на ценни кожи в модната индустрия ЗАВИНАГИ!

Ако вашият любим моден инфлуенсър все още не знае, че фермите за кожи трябва да бъдат затворени и модата на ценните кожи трябва да спре ВЕДНАГА, можете да му изпратите спешно послание.

Уважаеми <име>,

Възхищавам се на Вашата работа! И искам да споделя с Вас един сериозен проблем, за решаването на който можете да бъдете истински полезен. В ЕС все още съществуват жестоки ферми за кожи и продуктите от тях все още се продават на потребителите. Това продължава дори след като много големи брандове и световно модно списание се обявиха против употребата им. Имаме уникалната възможност да променим това и вие можете да имате значителен принос!

Ще помогнете ли за популяризирането на официалната петиция за Европа без кожи #FurFreeEurope, като споделите този линк с вашите последователи? Ако имате нужда от още информация посетете: furfreeeurope.four-paws.bg

Благодарим Ви от сърце!
<Вашето име>

Повече информация?
#FurFreeEurope